Midsummer®

2011.gads.

Pirmais zieds, 2014., Alsunga.

Pirmais zieds, 2014., Alsunga.

Alsunga, 2015. gads

Alsunga, 2015. gads

Vēsture: Izveidojis  Tantau 2008. gadā.

“Baden-Badenas zelta roze”  2008.

Klase: Floribunda,  Grandiflora, dobes roze.

RAKSTUROJUMS.

  • Ziedi. Oranžsārti ar dzeltenu.
  • Smarža. Viegla augļu smarža.
  • Stumbrs. Krūmveida, augšupvērsts.. Augstums līdz 100 cm.
  • Ziedēšanas īpatnības. Zied visas sezonas garumā. Ziedi čemuros.
  • Izturība. Izturīga roze. Ziemošanas laikā temperatūra nedrīkstētu nokrist zem -20,5 ‘C. Tantava dotā ziemas izturības klase 2. Ļoti izturīga pret miltrasu. Laba izturība pret lapu melnplankumainību.
  • Kopšanas īpatnības. Pavasarī jāizgriež vecie, slimie vai nepārziemojušie zari, kā arī zari, kuri krustojas. Pārējie dzinumi ir jāapgriež par trešdaļu vai vairāk, skatoties, cik labi ir pārziemojuši.

HRONIKA.

Iestādīta Kuldīgas dārzā 2011. gadā.  Tai pat gadā uzziedēja diezgan pavēlu- 31. augustā. Ziemu sākumā pārdzīvoja tīri labi… līdz marta pliksalam, kad neskatoties uz atkārtotu piesegšanu, visa virszemes daļa aizgāja bojā. Tomēr celms izdzina jaunus asnus, un 2012. gada vasara pagāja atgūstot spēkus. Mēģināja pat uzziedēt, kas gan netika ļauts- pumpurs tika izkniebts. Papildus visam vēl roze saķēra lapu melnplankumainību- tika miglota ar ridomilu. Ar bažām tiek gaidīta nākošā ziema, kas, nešaubīgi, būs izšķiroša.

Nu nezinu, 2013. gada pavasaris izskatās drūms- liekas, ka ziemu roze nav pārcietusi. Tā arī bija, roze vairs nedeva asnus. Izrokot, izskatījās, ka rozei kaut kāda iemesla dēļ nebija sakņu sistēma gājusi plašumā.

Otrais piegājiens. Saņemta roze no Dailas Trubiņas sūtījuma 2014. gada 30. aprīlī. Iestādīta tai pat dienā Alsungas dārzā.

Roze uzziedēja 19. augustā, vēlu, jo visu laiku kniebu nost pumpurus, lai augs nostiprinās un kārtīgi ieaug.

2014./2015. g. ziemu pārcieta labi.

Bet turpinājumā vienalga izbeidzās. Ar šo šķirni man nevedas. Trešā piegājiena vairs nebūs.

Komentēt