Kāds ir šīs rozes vārds?

Rožu ziedēšanas laikā šī bloga vāka meitenes mainās bieži. Tas arī saprotams- katrai ir savs skaistums un savs stāsts.

Šai reizē tā ir roze, kas man nāca mantojumā no mātes  viņas dārzā. Jau pāris gadus priecājos par šo rozēnu, tikai , diemžēl, nezinu nosaukumu, tāpēc lūdzu palīdzību tā noteikšanā. Līdzīgākā roze, ko sameklēju  varētu būt Pullman Orient Express, taču šaubos, jo neatceros, ka māte būtu šādu nosaukumu pieminējusi. Roze noteikti ir no Latvijā populārajām, jo māmuļa parasti iepirkās tirgū, tāpēc , Jūs, kuri šo lasa, lūdzu dodiet savus variantus, gan jau parādīsies īstais.

Iepriekšējās vāka meitenes-dzeltenās rozes uzziedēšana tika ilgi un ar nepacietību gaidīta, jo  tā ir roze, kas tika ieaudzināta no spraudeņa. Pie tam spraudenis ilgi neieauga- lapas sāka dzīt tikai nākošajā pavasarī pēc ielikšanas, pa to laiku bija jau piemirsies, no kuras rozes  tas ir. Vēl gads pagāja līdz varēja stādīt zemē, un nu tas uzziedēja. Rūpju bērns, tāpēc dikti mīļš. Izskatās, ka būs vai nu Lichtkonigen Lucia vai Fresia, bet vēl jāpavēro.

2 responses to “Kāds ir šīs rozes vārds?

  1. es teiktu Candlelight

  2. Labdien, Kristīne.
    Paldies par palīdzību. Candlelight variants man sākumā patiešām izbrīnīja, jo iedomājos par Tantava Candlelight, kura ir piesātināti dzeltena bez sārtuma uz ziedlapiņu malām, Taču, izrādās, ir vēl cita Candlelight, kura varētu arī atbilst. Man gan nav ziņu, cik šī roze ir izplatīta Latvijā, jo datu bāzēs sastopama reti un arī tad vēl tiek jaukta ar Tantava rozi.
    Vēlreiz paldies un likšu aiz auss, bet vēl ir zināmas šaubas, jo zieda forma īsti neatbilst manējai un arī sārtuma manējai tā kā vairāk nekā Candlelight.
    AC
    Agris

Komentēt